Въпроси, които всеки българин, заминаващ за Германия като болногледач, си задава

Към днешна дата, много сънародници заминават в Германия като болногледачи. Въпреки митовете, истината е там, че тази работа е добра възможност да спестиш пари, да усъвършенстваш немския си език и да изпитваш морална удовлетворени от това, което правиш.

Ето и някои от основните въпроси, които всеки един от нас си задава.

Какви са изискванията към мен и дали съм подходящ за позицията болногледач?
Истината е, че всеки, който има опит и желание да полага грижи за други хора, както и добро ниво на немски език, е подходящ за работата като болногледач. В допълнение, необходими са ведър подход и отзивчивост.

Задължителен ли е предишният опит?
Повечето фирми, намиращи работа за болногледачи в Германия, предпочитат да имате предишен опит, но не на всяка цена.
Promedica24, например, най-голямата и надеждна фирма за набиране на персонал в Германия, организира редовни обучения за квалификация в грижата.

В кой период на годината мога да замина, ако реша?
Повечето фирми набират персонал целогодишно, по заместване или за дълъг период, в зависимост от вашите лични предпочитания. По този въпрос, най-сигурният начин да получите надеждна информация е като се свържете с дадената фирма, на която сте се спрели.

Колко е важно владеенето на немски език?
Макар че значителна част от немското население владее добро ниво на английски език, замислете се колко по-лесно и малко стресово би било преместването Германия, ако владеете тамошния език отлично?
Специално работата като болногледач е свързана с ежедневно общуване с човека, за когото ще се грижите. Това ще ви даде увереност и спокойствие в ежедневните задължения като пазаруване, разходки в парка и други, свързани с общуването с пациента.
Нашият съвет е да се спрете на надеждна фирма, която ще ви помогне да изглаждане на подобни „затруднения“. Promedica24, например, организира безплатни курсове по немски език за своите болногледачи, защото иска те да се чувстват комфортно по време на своя престой в Германия.

Вашият коментар