Хипермаркет или кварталното магазинче

Стане ли въпрос за пазаруване повечето от вас веднага се сещат за големите вериги магазини и техните намаления и много малко за кварталната бакалия. Какви са предимствата и недостатъците на всеки един от видовете магазини. Ще започнем с хипермаркетите и техните предложения.

Едно от предимствата независимо дали даден хипермаркет е за хранителни стоки или за друг вид стоки е големият паркинг. Няма да губите време в търсене на място за паркиране и така ще спестите време за обикаляне на рафтовете. Следва предимството, че на едно място са събрани хиляди предложения, атрактивни цени и възможността да пипнете стоката преди да я купите.

Всяка една голяма верига магазини предлагат както седмични така и месечни промоции. Цените в тези брошури са със средно 30-50% намаление, но тук идва и първото разочарование. Не винаги евтиното е хубаво и в повечето вериги се продават евтини стоки, второ качество храни и всякакви видове електроника от долен клас.

Общо взето като премерим май излиза, че старата поговорка Евтиното излиза два пъти по скъпо е вярна и веригите не са за предпочитане.

Кварталното магазинче за хранителни стоки от друга страна има своите предимства. Познавате се със магазинерката, винаги ще Ви каже дали дадена стока е прясна и става за вас, има ли нещо ново и хубаво. Ако магазинчето е за плодове и зеленчуци е в пъти по заредено с пресни продукти, но в някои от тях пък не дават да се пипа стоката. Недостатък е и това, че на малка площ са натрупали много стока и когато станете повече от 3 души малко взема да става тясно и притеснено и често забравяте какво ще купувате.

Какво излиза в крайна сметка, комбинацията от двата вида магазини е най-доброто решение. Във веригите купувайте изгодни намалени стоки с доказано качество, а в кварталната бакалия пресни и свежи продукти, но всичко написано е въпрос на личен избор и не искаме да задължаваме никой с нашето мнение.

Вашият коментар