Юрист: КАТ нямат никакво право по закон да мерят с газанализатори дали колата ви замърсява въздуха

Споделете тази статия с вашите приятели!

Юрист буквално избухна в социалната мрежа и иска да знае, къде точно в закона за движение по пътищата е записано, че КАТ могат да се правят на еколози?

Vvv

Кое им дава право да мерят с газанализатори по улиците какво количество газове излизат от колата ви?

Нищо, защото КАТ по закон нямат такива правомощия в закона ясно си пише, че КАТ могат да ви изпратят на технически преглед на канал при компетентен специалист, но не и да ви правят проверка с газанализатор на пътя.

Някой пак се е помислил, че може да е над закона, но се надявам, това което в момента пиша да се прочете от хората, защото КАТ нарушават в момента закона за движение по пътищата, докато се правят на еколози в България.

И не е ли малко нагло, на фона на цялата информация, че България приема и гори боклуците на цяла Европа със съдействието на всички институции, същите тези институции пак да вменяват вина, на онези бедните хора, които карат колите втора употреба на същата тази Европа.

Не е ли време Герб и останалите хрантутници в парламента да помислят малко за хората, вместо всеки ден да измислят начини за какво да ги глобяват, за да си увеличат заплатите.

копирано от: informiran.net

6 total views, 2 views today

Споделете тази статия с вашите приятели!