Изчезна разрешителното за СРС-то на Радев?

Споделете тази статия с вашите приятели!

Съдебното разрешение за подслушването на президента Румен Радев и шефа на ВСС ген. Цветан Стойков потъна вдън земя. Преписката за СРС-тата, както и самото искане за тях също. Това обяви пред Lupa.

bg юристът Даниел Божилов.

Vvv

„Вече 2 седмици търся и нищо не мога да открия. Военната прокуратура не знае къде е преписката и разрешението на съдия. Остава тайна кой е искал СРС-та и кой ги е разрешил”, коментира юристът.

По думите му разговорът на ген. Стойков с президента не е обект за разследване от Специализираната прокуратура, а от Военна, иначе се нарушава чл. 411 А на НПК. За него е загадка защо Спецпрокуратурата се занимава с този скандал.

 „ДАНС каквато и информация да е събрала, тя трябва да бъде предоставена на военната полиция, структурите на Военното разузнаване, Военното контраразунаване. Очевидно това не е направено”, смята Божилов.

На 28 януари Държавното обвинение разпространи записи от разговори на командира на Военновъздушните сили – генерал-майор Цанко Стойков, свързани със съпругата на президента Десислава Радева. В тях се твърди, че е спряно разследване, по което има висока степен на вероятност за съпричастност на Румен Радев към престъпна дейност.

копирано от: vi6.eu

5 total views, 2 views today

Споделете тази статия с вашите приятели!