Навици, които превръщат момчето в мъж

момче

Кога момчето става мъж? Този въпрос вероятно е задаван многократно през годините, но за него няма еднозначен отговор. Ето все пак някои характеристики, които служат за ориентация и които могат да помогнат на господата да усъвършенстват себе си.

Мислите отвъд себе си

Децата се обръщат към родителите си за всички отговори. Когато станат тийнейджъри, те смятат, че знаят всички отговори. Мнозина никога не узряват от този етап и остават невероятно нарцистични. Когато се преборите с всичко това, значи сте на прав път.

Спирате да играете видео игри

Има множество положителни и отрицателни ефекти от видеоигрите. Приблизително 15 процента от глобалната младеж обаче има нездравословна зависимост към тях. Друго проучване съобщава, че 31 процента от мъжете и 13 процента от жените са се чувствали „пристрастени“ към видеоигрите в даден период от живота си.

Естествено, момчетата имат силна нужда от постижения и предизвикателства. Но проучванията сочат, че някои от най-популярните видеоигри разсейват господата от реалните им занимания. По този начин обществото не се възползва от техните усилия, а те не са полезни нито на себе си, нито на близките си.

Игрите често пречат на важни взаимоотношения или смислени занимания в живота. Петнадесет процента от разводите се подават от жени, защото съпругът им предпочита видеоигрите пред тях. Необходимостта от постижения и предизвикателства може да бъде заменена с по-важни неща в реалния живот.

Мъжът знае какво иска и го прави

Едно момче може да има някаква представа за това какво иска от живота, но всъщност не е така. То не мисли твърде много за това, а дори и да мисли, не полага много усилия, за да го получи. Момчето е пасивно, а мъжът е напорист.

Освен това мъжът планира бъдещето си и работи за създаване на семейство в някакъв момент от живота си или по друга своя цел или страст. Момчето живее само за момента и плановете му са най-вече за това кой бар ще посети през уикенда.

Вкус към жените

Мъжът търси жена с интелект, която е подкрепяща, обоснована и обхваща споделен набор от ценности. Момчето се интересува най-вече само от момичета, които са красиви и диви.

Мъжът познава добрата жена, когато я срещне и ще поеме инициатива, за да я опознае. Момчето често се отказва, преди наистина да опита.

Още по-важното е, че мъжът знае кога да инвестира в жена и да „скочи с двата крака“ в една връзка. Момчето винаги „тества“ – не се ангажира напълно, защото никога не знае дали е напълно готово. Но истината е, че тъй като е момче, независимо с кого се среща, то никога няма да бъде готово поради етапа на живота, в който се намира.

Смислени разговори и занимания

Друго предимство е, че мъжът има смелостта да води неудобни разговори. Той е честен със своите намерения и позволява на хората да разберат това. Момчето избягва подобни неща. То игнорира конфронтацията или всякакви сериозни разговори за чувства. Вместо да се справя със ситуация, той бяга от нея или създава драма и си намира оправдания за това, което е.

Разбира от елементарните технологии

Когато един мъж порасне и има свой дом, му се налага да се справя с някои задачи. Той може да смени крушка, да оправи течащото кранче, да поправи миялната, без да звъни за това на роднина, приятел или на някой майстор.

Да, не всеки мъж може да разбира от устройство и функция на газокари, каквито впрочем можете да разглдате на Motokarbg.com. Важното е обаче, че той проявява мисъл, самостоятелност и сръчност. А това означава, че е готов да се грижи за себе си или за свое собствено семейство.

Прочетете още: Какво трябва да знаете при избора на калъф за телефон?

Loading

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Споделете тази статия с вашите приятели!