5 естествени антибиотика от природата

антибиотик

Приема на антибиотици през последните години е начин за справяне с коварните инфекции и колкото и да е полезно, толкова и вредно за вашето здраве.

Приема на лекарства уврежда вашата храносмилателна система и въпреки, че помага на по-късен етап инфекциите отново излизат и създават проблеми. Ще Ви запознаем с 5 естествени антибиотика които са около вас и можете да използвате вместо лекарства.

1. Чесън – първият ви избор за естествен антибиотик е чесъна. Използван още в древни времена той е мощен антибиотик имащ антивирусни и антимикробни свойства, засилва имунитета, помага за отстраняване на бактерии. Има мощно антиоксидантно действие, може да се консумира в прясно състояние или в приготвянето на храна. Активната му съставка Алицин е главния виновник за убиване на бактериите в организма на човека.

№2. Колоидно сребро – малко известно колоидното сребро е ефективен антибиотик използван в продължение на векове. В началото на 1900 фармацевтичната компания Сърл открива, че среброто може да се пребори с най-смъртоносните патогени и микроби. Последните изследвания сочат, че колоидно сребро може да унищожи резистентни на антибиотици микроби като  птичия грип и атипичната пневмония.

3. Масло от риган  се грижи за отстранването на патогенни бактерии без да се премахват полезни бактерии. Също така има антивирусно и противогъбично  действие, като е мощен естествен антибиотик. Ключовата антимикробна съставка в масло от риган е Карвакрол, като за да е ефективно маслото тази съставка трябва да е най-малко 70%.

4. Ехинацеята е  мощна билка която се използва предимно за настинки и грип, поради способността му да унищожи най-опасните форми на бактерии като стафилококус ауреус, което причинява смъртоносен MRSA.  Използването и за лечение на открити рани,  отравяне на кръвта и други бактериални инфекции,  дифтерия и т.н. я правят мощен природен лечител и предпочитан продукт.

5. Мед от манука – това е може би най-вкусният антибиотик и идва под формата на мед от манука. Прилага се локално, като той може да убие широк спектър от патогени, включително MRSA и месоядни бактерии. Установено е също така, че третираните бактериите не се натрупват в организма.

Това са само част от природни антибиотици които може да използвате като заместител на лекарствата като в следващите статии ще Ви запознаем още с билки като маслинови листа,  карамфил, куркума и т.н.

Ползите от приема на лимонена вода

Loading

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Споделете тази статия с вашите приятели!