Защо си струва да сключим застраховка отмяна на пътуване?

застраховка

Съвременният застрахователен пазар е достатъчно обширен и гъвкав, за да ни предложи подходящи решения за евентуални бъдещи непредвидени обстоятелства и рискове. В днешни дни дори можем да сключим застраховка тип „отмяна на пътуване“. Тя се превърна в изключително популярен вариант за покритие на разходите в случай на невъзможност да осъществите планираната командировка или ваканция.

Продуктът може да бъде част от основната полица на застраховката на пътуване, но също така и да се закупи самостоятелно. Основната му идея е да ви възстанови направените транспортни и туристически разходи. Ползите за сключване на застраховка за отмяна на пътуване са много, така че останете с нас, за да разберете повече за тях.

“Законът на Мърфи” срещу перфектните ни организационни умения

Живеем в забързано ежедневие, в което без дисциплина и строга организация трудно бихме се справили с всички ангажименти и задачи. Понякога дори да си починем подобаващо ни отнема изключително много време и усилия. Без предварително планиране ваканцията често става невъзможна или поне не толкова приятна, колкото би ни се искало.

За съжаление обаче колкото и да сме добри в организационен план, “Законите на Мърфи” могат да объркат всичко. Срещу тях сме безсилни, а възможните непредвидени обстоятелства са безброй. За да не изгубим шанса все пак да заминем, макар и на по-късен етап, застраховката отмяна на пътуване може да ни послужи да си възстановим вече похарчените средства и да ги изразходим в удобен за нас момент.

Застраховката отмяна на пътуване има широко покритие

Това е едно от основните й предимства. Тя покрива достатъчно много рискове, така че каквото и да се случи, почти сигурно е, че ако не можете да заминете, поне ще си възстановите направените вече разходи. Обикновено, застрахователните компании позволяват гъвкаво определяне на конкретните рискове и най-често се предлагат следните варианти:

  • Медицински причини – заболяване, злополука и смърт. Често те се покриват не само по отношение на лицето, сключило договора за застраховка, но и по отношение на негови близки и/или бизнес партньори
  • Понасяне на материални щети на вашето жилище в следствие на инциденти като бедствие, кражба и други
  • Уволнение или прекратяване на трудови правоотношения по взаимно съгласие и загуба на работното място
  • Загуба или кражба на лични документи
  • Задължение за явяване в съда
  • Отмяна или закъснение на полет.

Покриване на рисковете от ранните туристически записвания

Голяма част от потребителите предпочитат да се възползват от специалните намаления и оферти на туристическите ранни записвания за море, планина и друг тип ваканции. Колкото по-рано се направи покупката на ваучера или се заплати резервацията, толкова по-евтина излиза и почивката. Ето защо нерядко хората са склонни да планират лятната си ваканция още през зимата. За съжаление обаче на толкова ранен етап няма как те да предвидят евентуални пречки да осъществят своето пътуване. При сключване на застраховка отмяна на пътуване направените от тях разходи ще бъдат възстановени при поява на определени медицински и немедицински рискове.

Влиянието на пандемията

Вирусът определено промени сериозно нашето ежедневие, а и начинът, по който планираме каквото и да е било напред в бъдеще. Причината е, че неговите пикови моменти трудно се прогнозират, а освен това постоянно изневиделица се появяват нови и нови щамове. Пътуванията станаха все по-трудни в организационен план. Хората започнаха да оценяват възможността да се застраховат предварително, в случай че се стигне до поредното затваряне на граници и достигане на определен епидемичен пик в конкретни региони.

Застраховката отмяна на пътуване е отличен начин да си гарантирате, че ако попаднете в капана на вируса по един или друг начин, ще можете да си възстановите направените разходи по предварително планираното пътуване.

Loading

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Споделете тази статия с вашите приятели!