Идеи за баня с дървен под

баня

Главното разделяне на дървените подове се основава на използваната дървесина, която може да бъде мека или твърда. Материалът от широколистни дървета принадлежи към категорията на твърдата дървесина, а този от иглолистни дървета произлиза от меката дървесина. Това разделение не е свързано с издръжливостта и експлоатационния период на дървения под във времето. В зависимост от стила, който се цели да се постигне, останалите повърхности, които може да се използват за стените или тавана е желателно да бъдат също от висококачествени материали като мозайка, мрамор, камък или гранитогрес за баня.

Дървен под от европейски дъб

Дъбовият дървен под е отличен избор за тези, които обичат това дърво. Той се характеризира с бледокафяв цвят и създава меко и топло усещане. Дъбовият под се отличава с високата си якост и издръжливост във времето, както и със задоволителната си стабилност.

Дървен под от ироко

Ироко е най-разпространеният вид тропически дървен материал. Високата якост и твърдост го правят подходящ, както за външна, така и за вътрешна употреба. В допълнение, към полагането му под формата на дървени подове за влажни помещения, той е широко използван и в корабостроенето.

Дървен под от „Doussie”

Подобно на ирокото, този вид дървесина принадлежи към семейството на тропическите видове дървен материал. Това е един от най-екзотичните и интересни видове за дървения под за баня. „Doussie” се отличава с богатия си червен цвят, който става по-дълбок, колкото по-дълго е изложен на слънчевите лъчи.

Дървен под от орех

Ако искате да усетите наличието на дърво в стаята, тогава орехът е идеален избор за постигането му. Това е много специално и топло решение. Оттенъците на ореховото дърво започват от тъмно кафявото и достигат почти до черно. С течение на времето и излагането на слънце, неговият цвят се променя, така че обикновено се боядисва преди да бъде лакиран.

Кленов дървен под

За разлика от ореха и с великолепния си тъмно кафяв цвят, кремавият оттенък на клена, има изключително приятен външен вид, който гали погледа. Той, също така, изобщо не е чувствителен към слънчевите лъчи и поддържа почти същия цвят във времето.

Източник: Магаизн за баня – www.keramo-bg.com

Идеи за червена баня

Loading

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Споделете тази статия с вашите приятели!