Сутрешна и вечерна рутина за почистване на дома ви

почистване

Почистването и подреждането на дома може да е истинско бедствие. Семействата, в които има малки деца винаги имат проблема с многото играчки, лепкави пръсти и да не забравяме натрупалата се умора.

За работещите и силно заетите също не е по-различно, затова в днешната статия ще ви дадем страхотна идея за почистване на дома. С тази идея ще можете лесно и бързо да приоритизирате важните зони и да се радвате на едно по-нормално поддържане на дома ви.

Как да създадете сутрешна и вечерна рутина за почистване?

На първо място е важно да знаете, че ще се налага да ставате малко по-рано и да отделяме малко време вечер. Хубавото е, че е важно да не отделяте повече от 30 минути. Ако вашата работа позволява и вие самите предпочитате да вършите домакински задължения сутрин го направете. От вас зависи, кога е най-подходящото време.

Също така е добре да направите лист или списък в телефона си с всички зони в дома ви. След като ги разпишете е добре да посочите и кои са най-проблемните зони, с които се сблъсквате всеки ден. Така ще можете да приоритизирате тези зони и да преминавате през тях всяка седмица, сутрин или вечер.

Ако сте решили да отделите време сутрин е добре да станете поне 30 минути по-рано, да си отделите време за разбуждане и след това се заемете със задълженията. Ако сте избрали перфектното време за това да бъде вечерното то е важно да бъде след като всички са си легнали, за да сте сигурни, че това, което изчистите ще остане така поне до сутринта.

Как да разпределите времето си и какво да не забравяте?

За да сте сигурни, че няма да пропуснете някоя част може да се наложи да използвате различни методи на подреждане и почистване. Ако искате да оптимизирате складовите си помещения е важно да използвате стелажи, като тези: https://stelajitebg.com/. Именно те ще ви помогнат да подреждате всичко и да имате възможност да почиствате лесно. Само по себе си това ще ви помогне да не забравяте някои важни части в дома си.

Кухненското пространство е мястото, което често е проблемно, когато имате семейство и буйна сутрин преди работа и училище. Затова може да използвате стелажи за организиране на всичко, което не използвате толкова често. Повече за тях може да разберете тук.

За разпределянето на време се насочете към алармата на телефона си, която да ви напомня кога ви приключва отреденото време. По този начин ще се опитате за най-кратко време да приключите с поставените задачи.

Относно всичко, което има шанс да забравите са вратите, ключовете на лампите, дръжките на вратите, дори чешмите и смесителите. Отделяйте специално време на ъглите на стаите, както и на прахта над всички картини и вещите поставени на стените.

Отделяйте време, в което да поддържате добрата хигиена вкъщи, но и си давайте необходимото време за почивка. Това би могло да се случи и когато делегирате задължения на частите от семейството ви. Така всеки ще има совите задачи и вашата работа ще бъде много по-малка. Определете си нужното време и си напомняйте да не забравяте важните зони и части на стаите.

Loading

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Споделете тази статия с вашите приятели!