Най-честите проблеми при ходовата част на автомобила

ходова-част

Ако вашият автомобил потропва, хлопа или издава други странни звуци, преминавайки през различни препятствия като например дупки, наклони и други, то вероятно имате проблем при ходовата част.

Друг начин да проверите състоянието на автомобилната ходова част е като забележите дали има люлеене при завои или известна нестабилност при неравности по трасето.

Също така, ако колата ви не се движи в права линия по маршрут без завои или наклони, то тогава трябва да проверите какво се случва в ходовата част.

Каква е причината за повреда по ходовата част и какво най-често се нуждае от ремонт?

Пътищата в страната са основният виновник за това автомобилът ни да преживява различни травми, свързани с ходовата част. Дупките, неравностите, ремонтите и всичко останало в комбинация с фактори като време, влияят върху състоянието на автомобила.

Основните проблеми по ходовата част са свързани с повредата на елементи като шарнири, маншони, тампони, лагери, карета, кормилни накрайници и други.

Не подменяйте елементи от ходовата част на автомобила с такива, които не са подходящи за дадения модел. Това може да създаде условия за по-сериозна повреда, която не само ще ви струва скъпо, но и може да ви изложи на опасност.

Важно е да следите за проблеми с елементи от ходовата част, защото в дадена ситуация може да се окаже, че точно тези неща ще застрашат живота ви.

Какво можем да направим, за да предотвратим проблеми по ходовата част на автомобила?

Следете редовно състоянието на вашата кола. Ако ви се налага да пътувате до далечно място, няколко дни преди това проверете всичко.

Най-добре занесете автомобила си за преглед в сервиз. Така със сигурност ще си спестите доста главоболия – финансови и емоционални.

В края на всеки сезон проверявайте дали всичко е в изправност – от ходова част до купе, гуми и др. Сменяйте маслото на указания брой километри. За качествени моторни масла може да видите сайта на нашите приятели Тимо.бг.

Не неглижирайте проблемите, свързани с автомобила. С времето те могат да прераснат в по-големи и да застрашат живота ви.

Частите втора употреба – изгубени в терминологията, но намерени в практичността

Loading

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Споделете тази статия с вашите приятели!