Водорасло Спирулина

спирулина

Спирулина – благотворно въздействие върху човешкото здраве

Водораслото повишава умствените способности на човека

Спирулина е микроскопично синьо-зелено водорасло, което обитава сладки или слабосолени води. Това растение представлява уникален хранителен продукт, тъй като съдържа в състава си 70 % белтъчини и почти на 100 % се усвоява от организма.

Сред изключителните свойства, които притежава водораслото Спирулина е способността му да се свързва с тежките метали, постъпващи в организма (като например олово), по такъв начин, че те да не попадат в кръвта и лесно да се изведат от организма.

Спирулина оказва благотворно въздействие върху човешкото здраве като цяло. Шестседмичен експеримент, който се провежда с пушачи показва, че хората от групата, приемаща Спирулина по време на експеримента, имат значително по-високо ниво на витамини С и Е и степента на увреждане на клетките от свободните радикали е по-ниска от тази на хората в групата, която не приема Спирулина. Въз основа на тези резултати със сигурност може да се твърди, че водораслото е важен компонент от здравословната и добре балансирана диета, особено за хората, които пушат или живеят в силно замърсена градска среда.

Резултати от друго проучване потвърждават, че приемането на Спирулина понижава чувствително нивото на кръвната захар и също така има благоприятен ефект върху телесното тегло. Още изследвания разкриват, че поради високото си съдържание на калций водораслото намалява риска от остеопороза, която се развива като резултат от приемането на лекарства, използвани за лечение на диабет. В допълнение, Спирулина помага за нормализирането на липидите в кръвта – мастни киселини, неутрални мазнини, фосфолипиди и др.
Водораслите са отлично допълнение към всяка здравословна диета. Когато Спирулина се комбинира с храни от растителен произход – броколи, спанак, магданоз, алое вера, които спомагат за поддържането на правилното функциониране на целия организъм и го предпазват от вредните ефекти на свободните радикали, полезните свойства на водораслото значително се увеличават.

Водораслото съдържа близо 70 % белтъчини. Това го превръща в идеалния продукт за спортисти, чиито дневен порцион се състои от големи количества белтъчини. Само една чаена лъжичка от Суперхраната Спирулина доставя на човешкия организъм 100 % от необходимата му дневна дажба от витамин B12. Това има изключително благоприятно влияние за поддържането на витаминно-минералния баланс в тялото.
Благодарение на високото си съдържание на фикоцианин, водораслото повишава умствените способности, особено при децата. Това се дължи на факта, че фикоцианиновата субстанция спомага за обединяването на аминокиселините в главния мозък, което е необходимо за образуването на невротрансмитер – химическо сигнално вещество, което служи за предаването на нервните импулси.

5 естествени антибиотика от природата

Loading

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Споделете тази статия с вашите приятели!

Add a Comment