Топ 3 работи, които може да работите в Германия без език

германия

Истината е, че към днешна дата, немският начин на мислене (от английски език “mindset”) все още не е добре адаптиран към концепцията за живота и кариерата без граници.

За да сме по-точни, много хора работят (и живеят) в 3 или повече различни страни през активните си години. За добро или зло, в повечето държави английският език е напълно достатъчен…но не и в Германия.

Като цяло важи универсалното правило, че колкото по-образован и квалифициран е кандидата-чужденец и колкото по-добре говори немски език, толкова по-голям е шансът му да получи разрешително за пребиваване и добра работа в Германия. Намирането на легална, прилично платена позиция в страната без немски и английски език граничи с мисията невъзможна.

Три от най-разпространените позиции за българи без владеене на западен език в Германия са на чистачи, шофьори и нощни охранители. Те обикновено са заплатени по-ниско от минималната ставка за страната, която е 8,84 евро на час за 2017 година, а работните часове са много повече.

Като всеобщо верую е, че е съвсем нормално да прекарваш най-активните години от живота си, работейки по 12 часа на ден за някого и давайки 100% от своя интелект, енергия и време. Но ако работата е нещото, което ви подтиска всеки ден от събуждането сутрин, дали си заслужава да сте в уредената Германия?

Нашият съвет е първоначално да запишете курс и да придобиете поне първо ниво на немски език преди да предприемете заминаване в Германия. Ако имате основата, лесно ще натрупате знания, записвайки друг курс след заминаването и практикувайки езика с местните жители.

Като следваща крачка, съветваме ви да се свържете с надеждна и коректна фирма за набиране на персонал (препоръчваме „Промедика 24“), която ще ви съдейства за намирането на легална и добре заплатена позиция в някой от немските градове.

Въоръжете се с търпение, претеглете добре личната си мотивация и не забравяйте – няма лесно начало. Успех!

Въпроси, които всеки българин, заминаващ за Германия като болногледач, си задава

Loading

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Споделете тази статия с вашите приятели!