Как да създадете етикети на продукти, които привличат вниманието и продават вашите продукти

етикети

Какво прави една марка разпознаваема? Освен качеството на продуктите или услугата, които тя предлага, важен фактор за нейния успех е визията. Затова и не е случайно, че на определен период от време големите марки сменят етикетите на продуктите, а това от своя страна увеличава продажбите. Клиентът очаква да намери нещо ново в бранда, който харесва, а дори само смяната на опаковката подсъзнателно го кара да вземе от продукта с нова визия.

Наред с това обаче, клиентите стават все по-изискващи и търсят актуална и акуратна информация за продуктите, които купуват. Ето защо и опаковката, и етикетът трябва да съдържат максимум информация за това, какво стои зад опаковката  опаковка.

Ако пък има лого, което е разпознаваемо и се асоциира с доверие, спомен или любим продукт, шансът клиентът да купи, става по – голям.

Това е обобщението от редица проучвания, правени върху различни потребители. А те разкриват едно – за да бъде един продукт успешен, е важен етикетът.

Защо етикетите имат значение?

Страхотният етикет на продукта може да привлече вниманието на купувачите и да допринесе за изграждането на идентичността на марката.

Така един продукт може да е добър, но на конкурентен пазар това не е достатъчно, за да бъде продаден. И затова трябва да се предприеме съответната стратегия. Въпреки че ефективната маркетингова стратегия е задължителна, не бива да се забравя, че етикетът на продукта може да направи или попречи на продажбата.

Какъв трябва да бъде идеалният етикет, за да привлече вниманието?

1. Бъдете оригинални

Етикетът, който се създава трябва да бъде оригинален, запомнящ се и уникален. Затова е добре да се отдели време за проучване на етикетите на конкурентите.

Също така е важно идентичността на една марка да е добре дефинирана, тъй като ще влияе върху дизайна на самия етикет. Например, някои продукти имат много сложни етикети, но именно това показва уникалността им.

Важно условие за успеха на марката е използването на правилните шрифтове и цветове. Те трябва да са идентични и да допълват шрифтовете на марката. Желателно е фокусът да пада  върху един или два цвята, за да не се объркат потребителите.

2. Четимост на текста

Етикетите на продуктите обикновено показват важна информация като логото, името на продукта и мерните единици (или количеството). Някои продукти имат само слоган или кратко описание. Допълнителна информация – като съставките и инструкциите, как да използвате продукта – обикновено е на гърба на продукта.

Едно от най-важните неща, когато се създава етикет, е текстът да е четлив. Това означава да се избере правилният размер на шрифта, така че да се чете спокойно, без да се налага потребителят да се напряга.

3. Размерът и формата на опаковката

Размерът и формата на опаковката определят съдържанието, което може да се събере на етикета.

Например кръгли етикети се използват най-вече за продукти с кръгла опаковка. Когато се комбинират с правилните цветове, те стават визуално привлекателни и бързо привличат вниманието.

Овалните етикети са идеални за дизайнерски продукти. Те правят продуктите да изглеждат модерни и елегантни. Етикетите често се използват от компании за храни, напитки и козметика.

Правоъгълните са традиционни етикети и се използват най-вече за хранителни продукти.

Квадратни етикети са подходящи за по – малки опаковки, не отнемат много място и оставят място за други елементи на дизайна, като изображения и графики.

Затова, когато се избира формата на етикета, трябва да се мисли за продукта.

Ако все пак се колебаете и не знаете какво да изберете, от Elecs ще ви помогнат и ще ви насочат към най-добрия дизайн за конкретния продукт.

4. Избягвайте граматични грешки

В голяма степен решенията за покупка на потребителите се вземат в магазина.

Уверете се, че сте написали правилно името на продукта и описанието. Повечето хора смятат, че това е логично, но понякога малко недоглеждане може да коства много и прави продукта да изглежда ненадежден.

5. Използвайте висококачествени изображения

Качеството на изображението е важно, когато се прави етикет. Защото, дори да има страхотно лого, убедителен слоган и поразителна цветова схема, ако изображението е с ниско качество, продуктът ще бъде пренебрегнат от купувача за секунди.

Етикетите на продуктите трябва да са ефектни, да се открояват на рафта и да показват стойностите на марката. Така ще привличат вниманието на купувачите и ще помогнат за изграждане на успешен бранд.

Може да ви хареса още: Как да купим мебели онлайн, без някой да ни излъже?

Loading

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Споделете тази статия с вашите приятели!