Какво трябва да знаете при избора на калъф за телефон?

калъф-за-телефон

Днес до толкова сме свикнали телефонът да ни е постоянно под ръка, че ако евентуално го забравим, имаме чувството, че част от нас липсва. Това е съвсем нормално, имайки предвид колко полезна е тази джаджа, за да комуникираме с приятели, да вършим работните си задължения и не на последно място – да се забавляваме. Проблемът е, че понякога се случват инциденти и едно на пръв поглед неволно изплъзване от ръцете, може да доведе до надраскан или повреден телефон. 

За щастие, едно от полезните изобретения, което може да ви помогне да опазите вашия телефон здрав за по-дълго, са калъфите или т.нар. кейсове. Онлайн, а също и в магазините за телефони, имате възможност да откриете множество модели с различен дизайн, така че да ги използвате и като моден аксесоар.

Визията обаче не е единственото нещо, на което обърнете внимание при избора на калъф за телефон. Ето още някои неща, които е полезно да знаете, ако сте решили да купите нов кейс за телефона си.

Какъв калъф е подходящ, за да предпазите телефона ви?

Знаете ли коя е най-често срещаната повреда, която техниците в сервиза за мобилни устройства поправят? Напуканият дисплей, разбира се. Трябва да знаете, че екраните са най-уязвими и имат най-голям шанс да се повредят, не когато изпуснете телефона по лице, а когато ги ударите в някои от ъглите. 

За да предпазите телефона си на базово ниво, изберете калъф, направен от материал като силикон или гума, който при изпускане ще абсорбира силата на удара, намалявайки възможността от повреда. Специалистите препоръчват да избягвате пластмасовите калъфи, тъй като те не предпазват толкова ефективно при удар или изпускане на телефона.

Ако използвате телефона си постоянно през деня, тогава по-удобно е да изберете по-тънък калъф, който няма да затрудни нормалното използване на устройството. В случай, че сте от хората, които често изпускат телефона си по невнимание, по-добре заложете на сигурността пред комфорта и изберете по-плътен калъф тип “бъмпер”, който ще осигури добра защита. Тези кейсове са идеалното решение както за хора, които работят в индустриална среда, така и за тийнейджърите и децата, които имат тенденция да са по-нехайни с телефоните си.

Накрая, но не и на последно място, ако сте инвестирали значителна сума в телефон с модерен цветен корпус, може би няма да искате да скриете красивата му визия. За вас също има решение – изберете прозрачен калъф, които няма да скрие красотата на устройството, но едновременно с това ще го предпази от надраскване и удари.

Уверете се, че калъфът пасва идеално

Както знаете, обикновено калъфите се изработват по стандарт, така че да са подходящи и да прилягат идеално върху конкретния модел телефон, за който са направени. Уверете се, че когато купувате кейса, той приляга отлично, не е хлабав и покрива ъглите на устройството, за да осигури нужната защита.

Необходимо ли е да сменяте калъфа?

Някои хора обичат да използват калъфите си като аксесоар, съответно разполагат с няколко модела, които съобразяват с облеклото си, или с даден повод. Няма абсолютно никакъв проблем да имате един единствен калъф, който постоянно да използвате. В някои случаи обаче е добре да заложите на допълнителна защита. Например, когато сте на море – добра идея е да вземете водоустойчив кейс, иначе рискувате докато си правите снимки, телефонът ви изведнъж да се озове във водата, а след това и в сервиза за ремонт.

Ако и вие сте в търсене на нов калъф, купете онлайн или от магазин, като не забравяте да вземете под внимание тези полезни съвети.

Може да ви хареса още: Как да създадете етикети на продукти, които привличат вниманието и продават вашите продукти

Loading

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Споделете тази статия с вашите приятели!