Покупка на недвижим имот

имот

Българина предпочита свой собствен недвижим имот вместо да  живее под наем както повечето европейци.

Какъв имот да изберете и въпрос на личен избор и финанси, като тук е мястото да Ви запознаем с няколко насоки при този процес.

Всеки един от вас предпочита тухлено жилище, най вече апартамент. Покупката на старо жилище е съпроводено от няколко стъпки, които ако спазите ще намерите мечтания дом. Започнете с локацията, има ли наблизо градски транспорт, училище или детска градина, поликлиника и т.н. Вземете предвид, че при старото строителство повече от задължително е след покупката да се направи основен ремонт на апартамента което е свързано с допълнителни разходи.

Панелно жилище е варианта при който имате ограничен бюджет и сте зависи от парите. В такъв случай стъпките са същите, но ще направите компромиси най-вече от към локацията, все пак панелките са в квартали извън широк център.

Къща, мечтата на всеки един от нас, но това е скъпо удоволствие и в големите градове изисква много средства както за за купуване, така и за една поддръжка в следващите няколко години. Всеки мечтае за собствена къщичка с дворно място и алея за колата, но това в големите градове е по-скоро лукс, докато в провинцията е нещо обикновено.

Ново строителство – апартаменти ново строителство вече са най-изгодни от към парични средства, но и тук има някои препъни камъни за които не знаете. Най-евтино излиза покупката на зелено, но преди това е добре да се запознаете с фирмата изпълнител, да разучите има ли други проекти които са завършени, каква е историята на предприемача за да не останете излъгани и да притежавате една дупка насред нищото.

Покупката на ново строителство е възможно както на акт 14, 15 така и на акт 16 който е за предпочитане. Ще намерите оферти за имот както до ключ, така и на етап тапа, където ще имате още доста разходи за довършване на имота.

Ако нямате собствени средства то закупуване с кредит е една от опциите, като там ще се съобразите с избраната банка. В повечето случаи се изисква самоучастие с 10-20% и дофинансиране с остатъка от банката, прави се ипотека на закупения имот, ваш личен избор е да намерите банка с най-изгодните за вас лихвени проценти, години на изплащане и т.н.

Ремонт на банята

Loading

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Споделете тази статия с вашите приятели!