Кола на старо или нова на лизинг

нова-кола

Всяко семейство рано или късно си купува автомобил който не е само лукс, а в днешно време е повече от необходимост.

Дали ще си купите автомобил на старо или нов на лизинг е избор който всеки ще реши според финансовите си възможности.

Автомобил на старо, почти във всеки град има около 10 автоборси които предлагат внос на коли от Австрия, Германия или Италия. Всеки един от тях естествено ще ви каже, че автомобила е от първи собственик, на реални километри, без никакви проблеми, сядаш и караш.

Но това не винаги е така. Обикновено колите са с пренавити километражи надолу естествено, ако има проблеми по външния вид са пребоядисани и скрити за неопитно око, сложена им е добавка която кара временно двигателя да работи като нов и т.н. Това са трикове на авто търговците за които не можем да ги виним, все пак с това си изкарват прехраната.

Ако ще купувате кола на старо най-добре е да отидете на огледа с някой приятел който разбира от коли. Направете пробно кръгче, качете колата на стенд или канал, ако имате възможност свържете я към лаптоп и пуснете програма за диагностика. Набележете си няколко марки и модели и започвайте търсенето. Съобразете се с цените на частите на старо, бензинов или дизелов двигател, какво масло и гуми  и т.н. Каквото и да изберете знайте че винаги може да излязат скрити проблеми, но няма нищо непоправимо. Автомобилите преди 1999 година са по добри като изработка, части и нямат толкова компютри в тях, така че проблемите ще са по-малко.

Автомобил от магазина в брой или на лизинг, това е идеалният вариант, но не всеки може ад си го позволи финансово. Ако избирате кола от дилър стъпките са същите като при кола на старо, изберете марка и модел и действайте. Отидете в офиса на официалния представител и там ще можете да направите пробен тест драйв, след което ще Ви бъде изготвен лизингов план.

Ако изберете изплащане на вноски има няколко варианта, с първоначална вноска, без първоначална вноска или с  остатъчна вноска. Каквото и да изберете по-добре и да вземете предвид и финансовото Ви състояние в близките 3-5 години. За предпочитане е да изберете план включващ гаранция която може да е или в километри примерно 100 000 км или в години, примерно 3-5 години пълна гаранция.

При автомобил от дилър имайте предвид, че ще бъдете задължени да направите и застраховка каско която допълнително ще оскъпи вноските по лизинга.

Дали ще купите кола на старо или нова карайте внимателно, спазвайте правилника за движение и не употребявайте алкохол сядайки зад волана, пазете както себе си така и другите участници в движението.

Най-честите проблеми при ходовата част на автомобила

Loading

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Споделете тази статия с вашите приятели!

Add a Comment