Приспособления за обувки при поледица

обувки

Зимните условия изобщо не са леки за обикновения човек и забързаният ми ежедневен график. Снегът и ледът могат да доведат до ситуация, в която от безобидно подхлъзване и падане да си нанесем сериозни травми. Контузиите и вариантът да си счупим нещо далеч не са леки, но и да не се случат, най-малкото ще се понатъртим, изцапаме, ще счупим нещо, което носим или пък ще разпилеем купените продукти.

Много хора търсят отговор на въпроса – Как да направя обувките си устойчиви и стабилни на лед? Това е възможно и дори не е нужно да давате пари и да се възползвате от специални услуги.

Съществуват няколко стари, но изпитани трикове, с които някои хора са запознати, а други сега ще научат за тях.

За първият ще ви е нужно да закупите само моментно лепило. Взимате обувката и върху подметката нанасяте лепилото на няколко места. Преди да засъхне, поръсвате на същите места, върху лепилото пясък. Подметката ще бъде в този вид от една до три седмици, а вие ще се чувствате по-уверен на улицата.

Друг изпитан домашен метод е този с картофа. Разрязвате суров картов и го разтривате по цялата подметка на обувката няколко пъти. Така се създава слой, който може да издържи до няколко часа. Той е подходящ за случаи, в които ви се налага кратко излзизане.

Най-широкоразпространеният метод за обслужване на тези цели е този, който сега ще ви изложим. Слагането на лейкопласт върху подметката под формата на няколко малки лепенки или една дълга. Лейкопластът ще се задържи на обувката поне няколко дни и ще ви предпази от подхлъзвания.

И накрая, ако не желаете да полагате лични усилия, може да използвате услуги на обущар. Обущарите притежават малки пластинки, които прикрепват към подметката и те играят ролята на щит срещу нежелани инциденти. Това са т.нар. закове и определено имат ефект.

Източник: Магазин за обувки mes.bg

Къде да търсим професионални алпинисти за саниране?

Loading

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Споделете тази статия с вашите приятели!