7 неща които ще направят деня Ви по-хубав

деня-по-хубав

Ето няколко прости идеи които ще направят деня Ви по-хубав и ще имате добро настроение.

1.  Изпийте чаша вода веднага щом се събудите. Това рехидратира тялото Ви, подобрява храносмилателната система. Може да забележите положителните промени като по-гладка кожа и по-добро храносмилане. Ако добавите изцеден пресен лимонов сок или една чаена лъжичка ябълков оцет това допълнително ще подобри вашия тонус, вижте за ползите от лимонената вода тук.

2.  През деня не проверявайте електронната си поща или телефона в продължение на най-малко един час. Оставете вечер преди лягане телефона в другата стая и така сутрин след като се събудите той няма да е първото нещо за което се сещате и хващате, променете този вреден навик. Спрете ли да проверявате какво са написали вашите приятели във Фейсбук, както и електронната си поща за поне един час значително ще подобри вашия ум и ще бъдете фокусирани върху работата си.

3. Помислете за положителни неща и за неща които Ви доставят удоволствие, това ще ви отдалечи от мрачните мисли на ежедневието и поне за миг ще забравите за грижите си.

4. Излезте навън и поемете дълбоко дъх, напълнете белите си дробове с чист въздух. Дори ако навън е студено, излезте за поне 10 секунди! Това ще Ви напомни, че сте живи и дишате.

5. Раздвижете тялото си, направете гимнастика. Не е задължително да се направи интензивна тренировка преди закуска, но да раздвижите тялото си е чудесен начин да раздвижите и загреете кръвта и да се събудите. Пуснете радиото и просто се разкършете за момент с някоя пирятна песен, това е достатъчно.

6. Отделете време за здравословна закуска. Вместо да се натъпчете с няколко филии хляб или мазна баничка можете да закусите със зърнени закуски или пресни плодове. Яйца, овесени ядки и шейко, всички те са страхотни възможности за пълноценно набавяне на витамини и минерали. 

7. Погледнете се в огледалото и  кажете нещо положително за себе си, примерно чувствам се страхотно, добре изглеждам, това ще Ви донесе увереност за целия ден.

Loading

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Споделете тази статия с вашите приятели!

Add a Comment