Как да се погрижите за сухата си кожа през лятото?

суха-кожа

Чувствате ли кожата си опъната, суха на допир и дехидратирана? Ако отговорът ви е положителен, тази статия ще ви помогне да превъзмогнете тези проблеми. Разбира се, продуктите и начинът им на нанасяне са изключително важни, затова ще ви запознаем и с ефективна рутина за суха и дехидратирана кожа.

Слънцезащитна козметика

Един от продуктите, който трябва да стане задължителен във вашата рутина, е качествената слънцезащита. Независимо дали искате да я използвате за лице, или за тяло тя е необходима част от рутината за красива и здрава кожа. Винаги се доверявайте на препоръчани продукти, които са от реномирани марки, за да може да се справите с нуждите ѝ.

Най-добрата ви опция е да се насочите към козметика, която има поне 30-ти фактор за тяло и 50-ти за лице. Това е оптималната грижа срещу вредните слънчеви лъчи, която може да е ефективна и за вас. Не забравяйте да нанасяте от продукта няколко пъти в деня, за да може действието му да бъде максимално ефективно.

Ако забелязвате, че вашите деца също имат кожа като вашата, е добре да разгледате продуктите тук: https://366.bg/products/kozmetika/sluncezashtitna-kozmetika/deca. Освен това, детска козметика може да използвате и вие, както цялото ви семейство. Нежна е към кожата и силният фактор ще ви предпази от слънцето.

Използвайте качествени продукти за лице и тяло

Независимо че през лятото използвате слънцезащита, е добре да се насочите и към останалите видове продукти, които са задължителни. Насочете се към силно хидратиращи кремове, спрейове или дори олия. Олията са страхотен начин да подхраните кожата си в дълбочина, както и да озарите лицето си за дълго време.

Не забравяйте, че най-важното е да подберете внимателно и  правилното място, от където да купите вашата козметика. В добрите онлайн сайтове, както и в аптеките, ще получите качествена информация и консултация специално за вашия тип кожа.

Когато изберете правилните продукти, е добре да знаете как да ги нанасяте. Винаги използвайте безименния си пръст, за да поставяте крем в околоочната зона. За останалата част от лицето използвайте техниката, с която нанасяте продукт в посока външната страна на лицето, без да опъвате силно и надолу. Това ще помогне да кожата да не се свлича и да удължите периода без поява на фини линии и бръчки. Правилната грижа за сухата кожа трябва да правите всяка вечер и сутрин, за да може винаги да бъде подхранена и свежа.

Не се колебайте да изберете измивни продукти, които да ви помогнат да премахнете натрупаните замърсявания върху кожата, но и да не я премивате прекомерно. Използвайте нежна козметика, която внимателно да почисти порите ви, но да остави кожата ви мека и хидратирана. Веднага след това сложете любимия си крем или олио и оставете да попие.

Маските за лице и ексфолиацията също са важни. Използвайте хидратиращите и онези с допълнителни масла, за да може да отговорите на нуждите на кожата ви. Ексфолиацията е важна част от рутината за всеки тип кожа, но за сухата трябва да бъдете много внимателни. Насочете се към абразивен продукт с фини частици, не натискайте силно в кожата, а масажирайте внимателно. След това нанесете силно хидратиращ продукт.

Изберете правилната козметика от реномиран онлайн магазин или намясто в аптека, за да се насладете на красива и здрава кожа през цялата година.

Loading

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Споделете тази статия с вашите приятели!