Какви са ползите от базални зъбни импланти?

базални

Базалните импланти дават възможност за незабавно натоварване, което значи, че с тяхно съдействие може да получите зъбен мост за по-малко от 5 дни.

Този тип импланти са напълно безопасни и поставянето им е безболезнено. Те се закотвят в кортикалната кост на зъба и ви дават възможност да възвърнете самочувствието си по-бързо, отколкото сте предполагали.

Съвременните стоматологични клиники все по-често препоръчват базални импланти на частично или на напълно обеззъбени пациенти. Оздравителната процедура се извършва в три стъпки, като след това вие можете да се насладите на впечатляващия краен ефект.

Лечение с базални импланти в 3 етапа:

  • Изваждане на зъбите (ако се налага) и поставяне на имплантите
  • Интегриране на метална отливка
  • Слагане на конструкция от метало-керамика

Тези процедури се провеждат за не повече от 3 дни, така че няма за какво да се притеснявате. Тук сме длъжни да отбележим, че BOI имплантите са приложими и за пациенти с пародонтоза, така че ако имате такъв проблем, то не се колебайте да използвате базална имплантология.

Базалните импланти могат да се поставят веднага след изваждането на зъбите. Не е нужно да се чака заздравяване на ранената част и в същото време всичко минава напълно безвредно. Цената на базалните импланти е по-ниска от тази на конвенционалните, заради по-краткия период на лечение. Вие получавате чисто нови зъби в разстояние на няколко дни.

Рискът от инфекции при BOI имплантите е значително по-малък, отколкото при стандартните видове, които често отхвърлят чуждото тяло. Хигиенните изисквания спрямо устната кухина на пациентите са намалени поради резистентността на базалните импланти.

В обобщение

От всичко, което написахме личи, че базалната имплантология има голямо бъдеще. Най-накрая пациентите получават възможност да подобрят начина си на живот с нови и здрави зъби. Инвестицията си заслужава всеки даден лев, защото здравето е над всичко, както обичаме да казваме.

Вижте повече по темата на адрес www.swissimplants.eu – модерна стоматологична клиника.

Ето какво да правим при киселини и парене зад гръдната кост

Loading

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Споделете тази статия с вашите приятели!