От какво имат нужда лекарите? Не е това, което си мислите.

лекари

Проблемите в здравеопазването ни изобилстват и са ежедневна тема на всички новинарски канали. Така че темата, по която сега ще говоря вероятно ще ви изненада, но наистина заслужава сериозно внимание.

Лекарите имат огромна нужда от… маркетинг и реклама на своите услуги.

Прочетохте го добре – обществената нагласа ще се промени към добро, ако представителите на най-благородната професия отделяха малко повече време да се погрижат за своята репутация и медиен образ.

За да станеш добър лекар се изисква време. Всеки желае да се довери на опитен и компетентен лекар. Но възрастта има и своите недостатъци. Голяма част от докторите не са „в крак“ с новите технологии и техническите им умения се ограничават до принтирането на попълнени бланки за направления.

Това е сериозен проблем.

Да си представим, че лекарят разполага с нов профилактичен или диагностичен тест, който може да спомогне за ранното откриване или предотвратяване на тежко заболяване.

Трудността идва от факта, че хората са недоверчиви, а лекарят няма лесен канал за оповестяване на медицинските нововъведения.

И точно тук е мястото на новите технологии.

Редица млади лекари вече имат собствени интернет страници, както и специализирани профили в социалните мрежи, чрез които редовно съобщават здравни новини на своите пациенти и последователи.

Неизбежно това води до нарастване на тяхната популярност и придобиване на нови пациенти.

Старият начин за реклама „от уста на уста“ вече е безвъзвратно остарял и неефективен.

Вече всеки човек, търсещ помощ, проверява за информация първо в интернет… още преди да е посетил личния си лекар.

Масовото използване на интернет от пациентите ярко контрастира със сравнително слабото познаване и използване на дигиталните технологии от медицинското съсловие.

А лекарите могат да спечелят толкова много, ако положат минимални услия да изградят интернет присъствие и да наложат своя авторитет пред широка публика от потенциални пациенти.

Необходимо е само да създадат собствен сайт и социален профил във Facebook.

Рекламата вече се е превърнала в необходимост и задължително условие за професионален успех и бърз напредък в кариерата.

Ако смятате, че лекарите не трябва да се занимават със странични неща, то има фирми, които ще се погрижат за всичко това.

Абнекс предлага пълен набор онлайн услуги, предназначени само за лекари.

Пълен списък може да видите тук.

Замислете се. Искате ли вашият лекар да е наясно с модерните технологии? Да може да поддържате контакт с него по интернет, вместо да чакате с часове пред кабинета?

Подскажете тази идея на вашия любим лекар.

Може все още да не я е чувал.

Информацията е взета от https://abnex.com

Как да се излекувате от алкохолизъм?

Loading

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Споделете тази статия с вашите приятели!