Здравословен начин на живот, докато работите в чужбина – как?

здрав

Когато работим в чужбина, често пренебрегваме себе си. Забравяме, че е важно да следим за здравето си, защото колкото по-добре се чувстваме, толкова по-продуктивни ще бъде.

Уви, ако не си създадем полезни навици за здравословен начин на живот, това няма как да се случи от само себе си.

6 начина да постигнем здравословен начин на живот, докато сме в чужбина

Без значение дали учим, или работим в чужбина, дали сме за малко, за много, или завинаги, важно е да отделяме внимание на себе си. Как да се случи това?

1. Движението е здраве – ходете пеша повече.
Особено ако работите в сфера, в която ви се налага по цял ден да сте седнали, или да сте на едно място в определена позиция, важно е след работа да се движите. Походете малко пеша, полезно е за сърцето, а и вие ще усетите колко по-добре се чувствате след това.

2. Спортът като начин за справяне с напрежението и стреса.
Най-доброто средство срещу стреса и напрежението е спортът. Не е нужно да посещавате занимания в група, защото винаги може да правите упражнения вкъщи. Важно е да бъдете сериозни и отговорни към себе си – веднъж поели ангажимент към тялото си да го тренирате в определени дни, не се отказвайте. Може да отделяте по 15-20 минути на ден, но ефектът ще бъде различен. С всяка следваща тренировка ще се чувствате по-здрави и силни и това ще направи животът ви по-добър.

3. Хранете се бавно и разнообразно.
Не си даваме сметка, че храненето е основното нещо,  от което идва нашата сила. Съвет – избягвайте да ядете готова храна, приготвяйте си у дома. Така не само ще спестите пари, но и ще сте свидетели на това, което слагате в храната. А и не на последно място, храната ви ще се зареди с положителни емоции и любов, защото ще я приготвяте с желание. Опитайте и усетете разликата.

4. Спете достатъчно.

Сънят е най-важното нещо за нас след храната. Ако не си почиваме достатъчно, няма да сме в състояние да работим, няма да ме здрави и продуктивни. Затова сънят е важна част от нашата индивидуална програма за здравословен начин на живот. Отделяйте поне по 7 часа сън на ден.

5. Общувайте.

Общуването е приятен начин да разнообразим ежедневието, да се свържем с друг човек, да бъдем добри. Не се отделяйте от хората, а създавайте контакти. Така израстваме духовно и се зареждаме с положителна енергия и приятни емоции. Освен това, когато общуваме, научваме важни неща от околните.

Ако работата ви е свързана с ежедневно общуване с различни хора на чужд език, важно е да владеете различни техники за ежедневно общуване. Примери за подобни може да разгледате в статията по темата, изготвена специално от Промедика.

6. Правете това, което обичате.
За да сме здрави, преди всичко трябва да се научим да правим онова, което обичаме. Отделяйте време за себе си и за нещата, които обичате да правите: четене на книги, разходки, телевизионни предавания, шопинг – всичко това влияе положително на живота ви!

Въпроси, които всеки българин, заминаващ за Германия като болногледач, си задава

Loading

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Споделете тази статия с вашите приятели!