Какво пропускаме при планиране на коледните празници?

коледни

Несъмнено подготовката за коледните и новогодишните празници е по-вълнуваща отколкото самото празнуване.

Факт е обаче, че ако искаме всичко да е идеално, трябва да се потрудим от по-рано. Улисани в пазаруване, готвене, отпуски, организиране на деца, докато уж организираме „идеалното коледно или новогодишно тържество“, пропускаме важни неща. Кои са те?

Празнична декорация на дома

Кога е най-добре да украсим дома си на коледна тема? Може би в края на ноември? Или началото на декември? Вие избирате. Но не пропускайте да внесете коледно настроение у дома, особено ако имате деца. Ще се радват много. За елхата може да почакате, ако искате да украсите естествено дръвче. Изкуствената елха ще издържи много време, така че началото на декември е подходящо време за украсата ѝ.

Коледни картички

Традиционно изпращаме коледни и новогодишни картички на близките си. Последните години тази традиция бе изместена от мейлите, съобщенията, чатовете и какво ли не. Но ако сте романтик, или имате много приятели в чужбина, изпратете им картички. Те остават като спомен, а и са доказателство, че ни е грижа за някого.

Ако планувате да изпращате коледни картички, имайте предвид, че трябва да започнете подготовката си от ноември, защото пощенските услуги са много натоварени към края на годината и има опасност вашите картички да не пристигнат навреме.

Подаръци за всички

Същото важи и за подаръците. Не ги оставяйте за последния момент: много хора, напрежение, липса на достатъчно избор. Подходете отговорно и си отделете достатъчно време за избора на коледни подаръци, за тяхното опаковане и скриване.

Добро настроение

Целта на празниците е да сме щастливи. Ако всичко това ви натоварва, създава ви излишен стрес, може би трябва да се замислите за едно по-спокойно празнуване. Например, на спа уикенд, или в ресторант със специална програма и много забавления. Дори да няма начин да напуснете столицата без празниците, пак може да си прекарате добре.

В хотелски комплекс „Монтесито“ са помислили за всичко, осигурявайки на своите гости за пореден път една незабравима новогодишна нощ с весела програма и детски кът за вашите палавници. Не губете време, а резервирайте. За една Весела Коледа и щастлива нова година!

На почивка в Гърция

Loading

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Споделете тази статия с вашите приятели!

Add a Comment