На почивка в Гърция

гърция

Докато преди години почивка в Гърция беше едва ли не лукс, то в днешно време това е нещо обичайно за българина.

Наближи ли празник с повече от 3-4 почивни дни над 250 хиляди сънародници се качват на колите и заминават за Гърция.

Какви са предимствата да изберете почивка на море в Гърция пред родното Черноморие. На първо място е отношението с което ще Ви посрещнат и настанят, винаги усмихнати и дружелюбни, услужливи и т.н. за разлика от нашите хотелиери. На второ място е природата и това, че за разлика от нашите курорти в Гърция не е презастроено и пренаселено та чак няма къде да си сложиш хавлията на плажа.

Може би малко от вас знаят, но Гърция има 12та най-дълга плажна ивица в света и около 6000 острова като 227 от тях са населени. Точно тези острови предразполагат за една невероятна почивка и сега ще Ви запознаем с някои от тях.

Санторини е любима дестинация на повечето европейци и е един от островите с най-красива гледка. Има легенди, че острова е наследник на митичната Атлантида тъй като има действащи вулкани. През летните месеци тук почиват хиляди туристи от цял свят настанени във варосаните бели къщички с панорамни тераси с които е известен острова и всеки го свързва с тях. Малко известен факт е, че на острова има над 36 вида грозде. Ако решите да планирате почивка тук вземете предвид факта, че ще Ви се наложи да пътувате от Атина с ферибот около 10-12 часа.

Закинтос или острова на костенурките  е следващата предпочитана дестинация за почивка. Името на острова произлиза от древен акадийски воин на име Дардан. Закинтос е най-популярен със своите 123 километра крайбрежна ивица и плажове. На острова живее един от застрашените видове костенурки които снасят яйца в плажната ивица на Лаганас. За любителите на свободното гмуркане тук има множество подводни пещери и останки от потънали кораби.

Родос е острова свързващ Европа и Изтока, като там можете да усетите магията на древните антични търговски маршрути, да посетите едно от чудесата на света – тридесет метровия Родоски колос. На острова можете да посетите множество храмови и да посетите крепостните стени опасващи това място.

Миконос е остров запазил своя чар и до днес. На острова има над 400 църкви, вятърни мелници, множество запазени параклиси и древни храмове. Очарователен е лабиринта от тесни улички създаден с идеята да предпазва жителите от пиратите , като и до днес туристите също се объркват и изгубват. Можете да похапнете сладко в някоя таверна или да напазарувате в местен бутик.

Лефкада е острова известен със стръмните си бели скали. Според една древна легенда острова е подарък по случай сватбата на Орфей. Природата на Лефкада е вечнозелена с планински терен като можете да пристигнете там както с автомобил така и с ферибот.

Това са само малка част от островите на Гърция и ако трябва да пишем за всеки един от тях няма да ни стигне времето. Решите ли да почивате в южната ни съседка разгледайте множеството оферти за Гърция в сайтовете на туристическите агенции, обмислете добре пътуването, планирайте бюджета като се съобразите, че всички допълнителни посещения на музеи и забележителности се заплащат, заплаща се и пътни такси, фериботи и т.н.

Пожелаваме Ви една незабравима ваканция и семейна почивка за която после можете да ни разкажете коментирайки тази статия.

Митичният град Тимбукту

 

Loading

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Споделете тази статия с вашите приятели!