Пресни зеленчуци вкъщи

зеленчуци

Какво по-хубаво от консумирането на пресни зеленчуци вкъщи отгледани от вас.

Ето една проста и свежа идея как да отглеждате в домашни условия билки или зеленчуци и така да имате подръка винаги пресни продукти.

Вземете 10 яйца и с помоща на остър нож отворете черупките в горния край и отрежете около 1 сантиметър като се стараете да не се счупят, вътрешността използвайте за готвене като я приберете в съд в хладилника. Изплакнете вътрешността с топла вода за да отстраните останали остатъци и да предотвратите появата на плесен.

След като изсъхнат сте готови за втория етап от нашето приключение. С помоща на остра игла или шило пробийте три отвора в долната част на яйцето, това е с цел отичане на излишната вода и така няма да се задържа влага и да изгният вашите разстения.

Напръскайте вътрешността на яйцето с вода и с помоща на малка лъжичка напълнете с предварително подготвена пръст до средата. Поставете семената от избраните от вас билки или подправки подредени върху пръста и допълнете яйцето с останалата пръст до горния край на черупката.

Пръскайте със спрей с вода почвата и след около две седмици ще имате кълнове на вашите посеви. След като станат достатъчно здрави и издръжливи можете да ги прехвърлите в по големи саксии или съдове като предварително подготвите почва където ще поставите вътрешността на яйцето.

Изберете издръжливи сортове билки – билки като босилек, дафинов лист, френски магданоз, див лук, мента, риган, розмарин и мащерка , които ще виреят в закрити помещения. Поставете ги на прозорец или балкон където няма пряка слънчева светлина и е проветрива. Успех!

7 неща които ще направят деня Ви по-хубав

Loading

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Споделете тази статия с вашите приятели!